Сервіси для вивчення непростих мов

2015-02-25

Хороших сервісів для вивчення основних європейських мов (і вже, тим більше, англійської) існує безліч. А що робити тим, хто захотів вивчити латиську, данську чи турецьку? Edutainme склали список найбільш цікавих онлайн-курсів, які допоможуть вам швидше освоїтися.

Турецька мова

Творці сервісу Turkish language and grammar e-learning підійшли до справи відповідально і включили у програму курсу практично всі розділи вишівського підручника. Наприклад, крім граматичних правил тут окремо пояснюють синтаксис речення. Академічність підходу дещо пом’якшується наявністю намальованих турок, за якими потрібно повторювати букви і слова. Тим, хто планує свою відпустку в Туреччині, стане в нагоді розділ «Корисні турецькі фрази», де потрібні слова пропонується освоювати в процесі приготування кебабів і за іншими приємними заняттями. Також на сайті можна слухати турецьке радіо, дивитися турецьке телебачення або просто роздивлятися Стамбул веб-камерою.

Данська мова

Курс Online Danish розробило Міністерство закордонних справ Данії спеціально для своїх працівників, проте користуватися ним можуть всі бажаючі. Навчальна програма, яка розділена на 12 уроків, допоможе натренувати вимову, закріпити в пам’яті правила і поповнити словниковий запас. У кожному уроці є звичні розділи: діалоги по темі, нова лексика, граматика, вправи і спеціальний розділ з правилами. Мультиків, на жаль, не передбачено, зате розмовну датську можна освоїти по-справжньому швидко.

Польська мова

E-learnpolish — курс польської мови, який складається з коротких, але серйозних уроків. Діалоги тут чергуються з короткими лекціями з граматики, фонетики та графіки, а також із перевірочними тестами. Для кожного уроку є граматична таблиця із дієвідмінами нових дієслів і словник фраз з діалогу. Із приємних доповнень — вбудований синтезатор мови, що дозволяє перевірити вимову будь-якого польського слова. Демо-версію можна подивитися безкоштовно, а за повний курс доведеться заплатити від $25.

Японська мова та інші

Lingualift пропонує відразу чотири мови на вибір — японську, мандаринську китайську, російську і французьку. Кожен з курсів доступний безкоштовно протягом 14 днів. Крім підручника, словника і окремих розділів з граматики, фонетики та графіки, є досить зворушливі закріплюючі ігри. Їх три: в одній потрібно друкувати падаючі слова, в іншій — грати в тетріс синонімами, у третій — вчити числа. У Lingualift є також блог, де розповідається про безліч способів вивчити японську.

Фінська мова

За допомогою сервісу UUNO можна вивчити фінську, просто роздивляючись забавні комікси. Якщо навести курсор на репліку, спливе її англійський переклад, а якщо клацнути — текст пролунає по-фінськи. Ще можна натискати в різні частини картинки, щоб побачити назви різних предметів. Крім читання коміксів, курс передбачає вивчення лексичних та граматичних таблиць, що додаються до кожного уроку. Перевірка знань теж відбувається в щадному режимі: щоб закріпити назви предметів одягу, потрібно, наприклад, одягнути чоловічка або вирішити кросворд. Сервіс існує у двох версіях — UUNO2 повніше, але й лексика там складніша.

Естонська мова

Курси Keeleklikk готувалися на замовлення естонського міністерства освіти і науки. У результаті вийшло щось зовсім видатне — після перегляду сотні мультиків і проходження десятків уроків студент отримує твердий рівень А2 і сертифікат на додачу. Курс існує у двох видах: російською та англійською. Кожне заняття починається із діалогів (всі мультфільми малювали спеціально для проекту), потім йдуть завдання на закріплення, потім вчителька з непередаваним естонським шармом пояснює нову лексику і правила. Наприкінці уроку можна поговорити з комп’ютером і навіть написати лист викладачеві — всі твори перевіряють і відсилають назад протягом трьох днів. Keeleklikk затягує не гірше комп’ютерної гри: нагородою стають не тільки освоєнні естонські фрази, а й самі мультики, які дивишся з великим задоволенням. До речі, для знавців існує ще й курс про історію і культуру: ті ж автори розробили повноцінні лекції з картинками і анімацією.

Латиська мова

Творці латиського сервісу Valoda теж вірять у дієвість вивчення мови за допомогою мультиків і малюнків. Слова тут не переводяться, але зміст можна зрозуміти інтуїтивно: ось їде по вулиці автобус, ось іде з поліклініки дідусь. Курс складається з семи уроків та граматичного розділу з таблицями для кожної частини мови. Мабуть, його важко буде освоїти новачкові без додаткової підготовки, але для тих, хто втомився зубрити латиську мову за підручниками, мультфільми виявляться корисним і приємним доповненням.

Марія Канатова, Edutainme

Взято з порталу osvita.ua

Фигня всякаявивчення іноземних мовестонськаизучение иностранных языковлатинськапольскатурецькаяпонська

Сохранение файлов в vi/vim и отсутствие прав на запись

Nginx+Apache и правильные REMOTE_ADDR